Ne joilla koti on aina kaunis ja järjestyksessä, voivat hyvin hypätä tämän jutun yli. Jääkää käsitykseen, että meilläkin vallitsee järjestys kodissamme; Fengshuin qi (chi) virtaa vapaasti törmäämättä esteisiin matkalla eteisestä kotimme syvimpiin nurkkiin.

Mutta te muut kuolevaiset, joilla epäjärjestys hiipii asunnon nurkkiin huomaamatta, niin tässä vinkki. Tuo TV-taso, jonka pitäisi olla kotimme kaunistus ja silmänilo, on valitettavasti yleensä minun ja tyttäreni "tärkeiden" paperien, lehtien ja tavaroiden väliaikainen säilytyspaikka. Taso, johon olohuoneen pöydältä lykätään tavarat "hetkeksi" odottamaan käsittelyä, paperit kuten laskut, joita ei saa hukata. Perheen miespuoliset jäsenet nousevat kapinaan, kun TV ruudun tekstit eivät enää näy. Syy, miksi tasolle on noussut kuin luonnostaan kaksi erillistä paperivuorta pienen paperitasangon kumpuineen ollessa siinä välissä...

Pari päivää sitten sain ahaa-elämyksen Ikean mainoksia katsellessani. Tuon paperivuoren voi kätevästi kätkeä laatikoihin. Paperit ovat edelleen käden ulottuvilla, mutta piilossa katseilta. Eilen kävimme Ikeassa ja katso ihmettä: ei papereita levällään: vasen laatikko on tyttäreni, oikea minun.