20080902_04.jpg20080902_05.jpg

Sain leipomisinspiraation (älkää kysykö miksi) ja kierrettyäni töistä tultuani mummin vanhainkodin kautta kaupalle ostamaan tarvikkeet, olin valmis aloittamaan. En kuitenkaan ehtinyt aloittaa ennen treenejä, joten leipominen jäi iltaan.

Kun palasimme treeneistä ja olimme vieneet loukun Muuralaan, jossa on puolikesy kissa odotellut loukkua jo vajaan viikon, aloitin omenapiirakalla ja jatkoin juustokakkuun. Daniel ahmi kuumaa omenapiirakkaa jo illalla, mutta minä päätin odottaa aamuun asti. Yael tippui unten maille jo siinä vaiheessa kun vatkasin käsin vispilällä kermaa juustokakkuun...

Kakut maistuivat hyviltä, mutta mutta...

Alkuperäinen juustokakku oli "hieman" kauniimpi... huokaus... Jos minulla on joskus aikaa, perustan uusavuttomille kiireisille ihmisille leivontablogin, jossa kerrotaan vain nopeita ruokia, joiden teossa ei voi epäonnistua.

20080727_01.jpg

Juustokakku

Pohja:
13 kpl Digestive-keksejä
50-75 g voita

Keskiosa:
2 dl kermaa
2 dl maitorahkaa
1 purkki hovi-tuorejuustoa, 13%, maustamaton
3 rkl sitruunamehua
8 liivatelehteä
n. 1/2 dl eckerströmin mansikkatiivistemehua
1 dl sokeria
 
Koristelu: 
marjoja
3 kpl liivatelehtiä
mehua
 
Murskaa digestivekeksit ja lisää voisula. Laita leivinpaperi irtopohjavuoalle ja voitele reunat. Painele pohja leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan. Sekoita maitorahka ja tuorejuusto keskenään. Lisää sokeri ja sitruunamehu. Laita liivatteet likoamaan todella kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kiehauta mansikkamehutiiviste. Lisää siihen liivatteet. Lisää jäähtynyt mansikkamehutiivisteliivate maitorahkaan, siivilöi jos kokkareita, vaihtoehtoisesti liruta ja sekoita reippaasti. Sekoita nostellen kermavaahto maitorahkaan. Odota 4 tuntia.

Laita marjat kakun päälle. Lämmitä /kiehauta mehu ja lisää löysät, puristetut, lionneet kylmässä vedessä olleet liivatteet kuumaan mehuun. Jäähdytä ja kaada ohut kerros mehua marjojen päälle.

Omenapiirakka

2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 prk kermaviiliä
75 g sulaa margariinia
1 muna

Pinnalle:
5 omenaa
2 tl kanelia
2 rkl sokeria

- Jauhota vuoka korppujauholla
- Uuni 200 astetta
- Kuori + viipaloi omenat
- Sulata margariini
- Mittaa kuivat aineet ja sekoita. Lisää kosteat aineet ja sekoita tasaiseksi
- Kaada taikina vuokaan
- Lisää omenan viipaleet ja kaneli
- Paista 25-30 min

***

Omenapiirakan osalta, paistoin tunnin ennenkuin pohja oli mielestäni kypsä.

Osaavan leipojan vinkit minulle:
Käytä muropohjataikinaa (odotan reseptiä)
Hieman enemmän sokeria (laitoin kokeneemman leipojan maistamaan luomustani)