Yael meni mummin kanssa hammaslääkäriin ja mummi oli kovasti odottanut käyntiä. Mummi ei tunnistanut Yaelia, vaan sotki hänet minuun. Hammaslääkärikäynti sujui hyvin ja suusta paikattiin neljä hammasta. Vielä kahdeksan reikää jäljellä... Mistähän nekin ovat tulleet, sillä edellinen hammaslääkäri sanoi reikiä olevan yksi ja sekin pieni. Tosin tämä uusin hammaslääkäri sanoi Alzheimerin taudissa suun lihasten luonnollisten liikkeiden vähenevän ja sitä myötä reikiintymisen lisääntyvän.

Mummi on mennyt huonompaan kuntoon siinä mielessä, että hän ei enää löydä huoneeseensa. Hoitajat sanoivat, että nykyisin niin käy useinkin.

Minä kulutin työaikaani lakimiehen kanssa rupatteluun, jotta saamme osituksen tehtyä. Suomen lain mukaan mummin avioliitto päättyi ukin kuolemaan, mutta koska ositusta ei tehty silloin, hän ei asunut omassa asunnossaan, vaan avio-oikeuden perusteella kuolinpesän / ukin asunnossa. Joten, koska hän ei asunut omassa asnnossaan, niin jos ositusta ei tehdä, hän joutuu maksamaan 28% myyntivoittoveroa asunnon myynnistä. Mutta jos ositus tehdään, hän ei joudu maksamaan myyntivoittoveroa omasta osuudestaan (50%) asuntoon.

Tuntuu, että koko ajan saan pelätä unohtaneeni jotain olennaista. Mistä uuno kansalainen (=minä) voi tietää kaikki lain koukerot ja verottajan kiemurat???