Eilen veimme mummille television, tänään kävimme katsomassa, onnistuiko viritys huoltomieheltä, joka kiinnitti sen seinälle. Ei onnistunut, antennirasiassa oli jotain vikaa ja soitin mieheni myös paikalle varmistamaan, ettei vika ollut TV:ssä.

No, viritysyritykset jatkuvat ensi viikolla.

Mummi oli huonotuulinen, setäni oli siellä kun menimme tyttöni kanssa paikalle. Setäni lähti ja me jäimme. Pian jo mummi oli vihainen siitä, ettei kukaan käy häntä katsomassa. Hän oli täysin unohtanut, että setäni oli käynyt. Kun juttelin hoitajien kanssa, hän tuli vaatimaan, että etsin hänen sänkynsä ja autan hänet nukkumaan. Mieheni vei hänet huoneeseen, mutta ennenkuin huomasinkaan, mummi oli taas selkäni takana vaatimassa minua etsimään sänkynsä.

Mummi kertasi minulle, kuinka hän kävi neljä kertaa päivässä katsomassa anoppiaan huolimatta siitä, että kävi itse töissä ja palkkasi anopille ympärivuorokautisen sairaanhoitajan istumaan anopin vieressä. Juttu oli uusi, mutta ei totta. Kysyin halusiko hän minun olevan kanssaan ja mummi myönsi, että halusi minun viettävän aikani vanhainkodissa hänen kanssaan.

Positiivista oli, että mummi oli fyysisesti melko pirteä ja aktiivinen.