20090710_40.jpg

Kesäkuun alussa / beginning of June:

"Pikkuisen on nämä sadekelit jo ruvennut nyppimään kun koko ajan saa olla pesemässä ja kuivaamassa pentua, niinpä suunnattiin tänään haalari ostoksille. Alennuskorista löytyi hieno Hurtan haalari vain 19,00 e, joten se lähti mukaan. Myyjän mukaan kokokin oli aivan oikea, itse olisin ehkä halunnut vähän pitemmät lahkeet etujalkoihin, mutta toisaalta takajaloissa ne on aivan passelit. Freddy oli ihan ihmeissään kun soviteltiin pukuja, eikä uskaltanut liikkua mihinkään, mutta sitten käytiin valitsemassa kauheasti erilaisia puruluita ja muita, niin johan rupesi häntä heilumaan. Alkuun lenkillä oli vähän vaikeuksia liikkua, kun piti jokaista jalkaa nostella, mutta lopuksi ei ollut huomaavinaankaan koko pukua :)

Freddyllä lähti eilen ensimmäinen kulmahammas alhaalta, niin koitan kauheasti nyt antaa sille kaikkea jyrsittävää, että muutkin irtoaisi luonnollisesti. Vetoleikkejä oon koittanut leikittää, mutta Freddy vain katselee hölmistyneenä, että mitäs siinä heiluttelet."

***

New suit for rainy days. First Freddy was scared to move, but after we went to choose toys and bones to jew, Freddy found no trouble at all moving with his new suit

First corner tooth from down came out. I try to play games that Freddy would drag the toy, but Freddy sees no sense in such games.

 

20090710_41.jpg

Freddy 5 kk / 5 months:

"Oli pakko muuten pestä Freddy tänään, kun se oli eilen Jeven kanssa lenkillä ollessaan pyörinyt mädäntyneissä linnunmunissa, jotka oli ilmeisesti jostain pesästä tippunut. Haju oli kuulemaan ollut melkoinen. Jeve sitten pesi Freddyn pelkällä vedellä eilen ja antoi sen kuivua vapaasti, niin pesin sen sitten uudestaan tänään. Sainpahan samalla kokeilla uutta fööniä, jonka sain siskoltani. Hän oli hankkinut sen parturi-kampaamokoulussa ollessaan ja tehoja löytyi pikkusen eri tavalla, kuin tossa mun vanhassa. Tosin enpä tiedä oliko lopputulos yhtään sen parempi kuin aikaisemminkaan, mutta ainakin nopeammin sujui kuivaus. Liitteenä vielä kuva lopputuloksesta."

***

We had to wash Freddy today, because he found rotten bird eggs and enjoyed himself by rolling around on them. 

20090710_42.jpg20090710_43.jpg

Juhannuksen tienoilla / Summer holiday:

"Oltiin melkein viikko Ähtärissä isäni luona ja kyllä Freddy tykkäsi kun oli lääniä missä juosta. Freddy pääsi myös laivakoiraksi kun oltiin veneilemässä ja selkeästi tykkäsi siitäkin, kuono oli koko ajan vastatuuleen ja silmät kiinni nautiskeli vauhdin hurmasta. Nähtiin myös paljon uusia koirakavereita, kaverini kaksi tanskandoggia eivät tosin ihan vakuuttaneet Freddyä aluksi, ja se murisi kuin kissa. Dogit olivat onneksi portin takana, niin pikkuhiljaa Freddykin reipastui ja innoissaan leikki isojen koirien leluilla niiden katsellessa hölmistyneenä pientä kirppua, joka niiden kodissa pyöri.

Palumatkalla poikettiin Jyväskylässä ja siellä oli samanikäinen leikkikaveri Rompe bokseri. Alkuun Freddyä taas vähän pelotti, mutta kun leikit lähtivät kunnolla käyntiin, Freddy roikkui innoissaan jopa Rompen huulissa.

Huomenna ollaan menossa sinne City-Puudeleitten näyttelyharjoitukseen, kiva kun ilmoitit siitä. Ja tänäänhän on Yaelin pentukoulun vikakerta, täytyy vielä ahkerasti treenata, kun piti joku temppu opetella. Kierimistä ja "mangustina" istumista on treenattu, tosin molempien kanssa onnistuminen vähän vaihtelee. Mutta eiköhän se siitä, Freddy on niin fiksu koira :) "

***

We were visiting my father in Ähtäri for one week. Freddy enjoyed, as there were a plenty of space where to run free. We also went sailing and Freddy really enjoyed it. 

Freddy found two new friends, Great Danes. First it took some time for Great Danes to understand that Freddy REALLY was a dog. Freddy met also boxer Rompe, who was 5 months, just like Freddy.

Tommorrow we will go to training for the dog shows and today there is the last time of puppy training. We still need to practise out homework of doing some trick...

Freddy löytää sisäisen vahtikoiransa / Freddy is barking...:

"Freddy on myös nyt ruvennut haukkumaan, haluaisinkin siitä päästä nyt eroon, ennenkuin se jää päälle. Aikaisemmin se välillä yritti haukkua hihnassa muille koirille, mutta siitä päästiin tosi nopeasti kun rupesin ennakoimaan ohituksia ja kuljen itse Freddyn edessä. Uutena juttuna on nyt siis vapaana haukkuminen. Esim. Jeven vanhempien pihalla lähti naapurin pihaan räksyttämään terassilla olleelle mäyrikselle. Sitten varastoonsa menevälle naapurille ja lopuksi vielä kolmansille naapureille jotka tulivat pihalle grillaamaan. Sitten kun kotiin päästiin niin pikkuhaukku juoksi samantien etupihalle räksyttämään viattomalle ohikulkijalle.

Kun se alkaa haukkumaan, pari kertaa kiellän, mutta  sillä ei ole mitään vaikutusta. En ole sitten alkanut kilpaa sen kanssa huutamaan, vaan haen sen sitten pois jos ei luokse tule.

Luoksetulosta palkkaan nyt aina, kun sekin alkoi olla vähän haasteellista esim. koirapuistosta lähdettäessä ei antanut kiinni. Oliskos jotain vinkkiä mitä voitais tehdä?

On kuitenkin kiva sitä vapaana pitää kun se niin tykkää juosta nurmikolla ja jaksaa viihdyttää itseään tuntikausia ruohikossa kierien ja pallolla leikkien.

Vähänhän se nyt vielä toistaiseksi haukkuu, ainakin verrattuna vaikka noilla kursseilla olleisiin koiriin, jotka saattoivat louskuttaa koko tunnin putkeen. Sellaista hupihaukkumista Freddy ei mielestäni onneksi harrasta, mutta noita haukkumisen kohteita alkaa löytyä aina vain enemmän.

Muutenhan meille kuuluu oikein hyvää, Freddy oli sisäsiistikin 2 viikkoa kun olin lomalla. Nyt kun töihin palasin, niin vielä ei 8 tuntia jaksa pidätellä, mutta eiköhän se ainakin idean ole jo hoksannut. Aamuisin pyytääkin jo ulos :)"

***

Freddy has started to bark to all passing features. If I ask not to, no reaction, just continuous barking...Usually I do not start to "shout" with him, I will just go to pick him up and bring him away.

Good news, Freddy is asking to go out, if he needs to go out.