20080608_61.jpg20080608_62.jpg

20080608_63.jpg20080608_64.jpg

Lähdettyäni mummin luota, lupasin käydä hakemassa ruusut ja muut kukat hänen takapihaltaan. Takapiha on etelään päin ja hyvin paahteinen. Siellä kukat vaativat paljon kastelua, mutta nyt kun mummi on vanhainkodissa, ei kukilla ole hoitajaa. Mummi oli jo huolissaan kysellyt isältäni, kuka kukkia hoitaa.

Minulla oli pistolapio takapenkillä ja hain kaupasta jätesäkkejä ja limua. Lämpötila oli 27 paikkeilla. Minulla ei ollut vaihtovaatteita, mutta otin korkokengät pois jalasta, käärin lahkeet sekä valkoisen paitapuseroni hihat ylös.

Kaivoin ylös seitsemän ruusua, kolme isoa, kaksi keskikoista ja kaksi pientä. Kolme punapäivänkakkaraa ja kahta erilaista maanpeittokasvia. Jotain harmaata hieman ohdakkeen oloista matalaa kukkaa ja kaksi akilleijaa. Jotain sipulikasvin oloista pari pehkoa (ei ollut sipulikasvi). Jos joku tunnistaa kasvit ylhäällä olevissa kuvissa, otan tiedon kiitollisena vastaan.

Aika loppui kesken, sillä minun oli lähdettävä vetämään agilitytreenejä. Heitin kukat takapihallemme ruukkuihin ja kastelin ne nopeasti. Huomenna pitäisi selvitellä mitä ne ovat ja jäävätkö ne takapihallemme vai vienkö ne mökille.

Sinne jäi vielä iso pioni, joka kuolee sinne veden puutteeseen, jos en saa sitä sieltä ylös. Ajattelin kyllä ottaa ensi kerralla mukaani raakaa lihasvoimaa (=mieheni), sillä kukkia kaivaessani pukkasi hiki pintaan.