Tarkkasilmäiset lukijat huomaavat, ettei kaikki mikä on valkoista välttämättä ole villakoira, vaikka olenkin heikkona valkoisiin villakoiriin... Herra M, ikää kunnioitettavat 12 vuotta, tuli trimmauspöydälleni silläkin uhalla, että lopputulos olisi lähempänä villakoiraa kuin bichon friseniä.

Lähtökohta oli hieman epätasainen turkki vartalossa (ylhäällä), joka oli venähtänyt pituutta ja piti tasoittaa lyhyemmäksi ja siistimmäksi. Häntä oli pitkähkö ja hieman huovassa. Alla näkyy lopputulos.

Pään kanssa oli hankaluuksia kun etsin hyvää mallia netistä, sillä Herra M:n pääkarvat eivät aivan riittäneet palloon. Minulle jäi vielä hieman kysymysmerkille pään yhtyminen rintaan leuan alta ja hännän oikea malli tyvestä. Tassujen trimmaus varpaiden kohdalta...

Kuonon yläosan karvat näyttäisivät netissä kääntyvän koirilla kauniisti alaspäin, kun Herra M:n karvat taasen sojottivat ylöspäin ja osa kaartui suoraan suuhun.  Kaivoin ne pari kertaa pois suusta, mutta vain todetakseni, että ne palasivat sinne lähes samantien.

Ei herra M:sta villakoiraa tullut, mutta tuliko siitä bichon frise? Mietin sitä huomenna kun vertaan Herra M:n kuvia netistä löytämiini kuviin.

Trimmauksen ajan Herra M pääsääntöisesti istuskeli, sillä se ei jaksanut / viitsinyt seistä. Vanha koira saa paljon anteeksi, kukapa sitä vanhukselta vaatisi kahden tunnin seisomista?