Soitin aamulla äidilleni ja sovimme mökille lähdöstä iltapäivällä. Puheeksi tuli jotenkin (?) siemenet ja äitini sanoi, että toivoisi minun esikasvattavan hänelle 4 kappaletta tomaattia, lajikkeena tanskan vienti.  Kaupoissa vain näyttää olevan kaikkea muuta kuin ko. lajiketta.

No, jos voisin ostaa muutaman siemenpussin hänen piikkiinsä, niin voisin etsiä siemenet netistä + kasvattaa ne  : )

Tanskan viennin löytäminen osoittautui yllättävän hankalaksi, mutta surffattuani aikani, löysin kuin löysinkin nettikaupan, joka myy sitä.

Arvatkaapa mitä löysin:

Tomaatti Tanskan vienti/Bonner Beste Solanum lycopersicum (25 kpl)
Oopiumunikko sekoitus Papaver somniferum, kukinta 7-10
Arovuokko, valkoinen Anemone sylvestris, (30-40 cm), kukinta 5-7
Tarhakylmänkukka Pulsatilla vulgaris, violetti (20 cm)
Kirjolupiini Chandelier Lupinus x regalis Russell-hybr (kelt)
Kirjolupiini The Pages Lupinus x regalis Russell-hybr. (karmiinin pun)
Mökinihmekukka, Broken Colors Mix Mirabilis jalapa (60-80 cm)
Myskimalva, ruusunpunainen Malva moschata (80 cm), kukinta 7-9
Ruostealppiruusu, Rhododendron ferrugineum

Ruostealppiruusu:
"Siemen kylvetään joulu-helmikuussa, vaatii kylmäkäsittelyn itääkseen. Kylvös pidetään aluksi muutamia päiviä 10-15 asteessa, sen jälkeen 1 vko 0-5 asteessa. Tämän jälkeen tuodaan lämpimään, aluksi noin 15 asteeseen. Itäminen kestää useampia kuukausia. Annoksesta tulee noin 100 tainta."

 

LOL (=laughing out loud), jos onnistun, niin minulla on sata kappaletta alppiruusuja alppiruusutarhaani. Siinä jää mustikat metsässä alppiruusujen varjoon. Kukahan tulee istutustalkoihin hyttysten keskelle??? Vapaaehtoiset lapsukaiseni voivat ilmoittautua äidille  : )

Mökinihmekukka, en ole kuullut moisesta koskaan, mutta ehkä se on kokeilun arvoinen... "Valtavan kasvuvoimainen kasvi, joka tekee runsaasti leikkokukaksi sopivia, kirkkaan värisiä tuoksuvia kukkia. Kukat auki koko yön. Erittäin tanakat varret ja pensasmainen kasvutapa." Painoarvo sanalla valtavan kasvuvoimainen eli ehkä selviää mökillä hengissä.

"Englanniksi mökinihmekukan kukan nimi on ”four o´clock”, koska kukat aukeavat noin klo 16 ja ovat avoinna seuraavaan aamuun. Korkeus 60-100 cm. Esikasvatus maalis-huhtikuussa potteihin. Siirrä ulos hallan vaaran mentyä, n. kesäkuun alussa. Kukkii elokuusta eteenpäin. Yksivuotinen, mutta jos siirrät maan alle muodostuneet isot juurimukulat esim. maakellariin pimeään ja viileään tai suojaat ne hyvin maan alle talven ajan (esim paksu kerros havuja, ettei lämpötila laske alle -5C), niin voi menestyä monivuotisena. Mukulat/ruukku tuodaan huhtikuussa huoneenlämpöön/kasvihuoneeseen ja/ tai otetaan suojahavut pois."