20090801_03.jpg20090801_04.jpg

Jos ostaa lipaston, mikä on sen looginen seuraus?

No porrasremontti tietysti. Uusi lipasto korostaa ikävästi vanhojen portaitten nuhjaantunutta olemusta. Portaat olivat tietysti sikäli hienot, että ne olivat lähes neitseellisesti alkuperäisessä kunnossaan, jota museovirasto olisi varmasti arvostanut joskus tulevaisuudessa.

70-luvulla arkkitehti oli suuressa inspiraatiossaan päättänyt laittaa ruskean kokolattiamaton portaisiin, ajatellen tietysti lapsi- ja koiraperheiden mukavuutta. Portaat eivät kopise ja pienten jalkojen ja tassujen on pehmeä astua matolle. Ei ole liukas. Uskon vakaasti tuon arkkitehdin olleen perheetön mies, jolla ei ikinä ole ollut ensimmäistäkään lemmikkiä itsellään.

Herra arkkitehti ei varmaan ajatellut, kuinka ihmeessä nuo portaat pidetään puhtaina!!! Koiramme ovat pissanneet (pennut), ripuloineet (Aku) ja oksentaneet (Bicho) portaisiin. En edes halua tietää, mitä asukkaat 30 vuoden aikana ennen meidän sisäänmuuttoamme ovat portaissa touhunneet.

Edellisen asukkaan touhuja ei voi olla täysin noteeraamatta, sillä heidän koiransa potivat jonkinasteista eroahdistusta ja söivät osan portaista ja oven karmeista. Ulko-oven karmit uusittiin, mutta portaat ovat kalutut.

Mutta nyt siis riitti ja päätin tehdä asialle jotain. Haluamani portaat maksavat 3712 euroa (olen kysynyt tarjouksia vuosien varrelta joka puolelta), mutta pankkitili ei taivu unelmieni portaisiin. Siispä orjatyövoiman käyttöön eli perhe mukaan porrastalkoisiin. Oletusarvona: huonommaksi portaat eivät enää voi mennä.

Revimme vanhat matot pois ja kävimme ostamassa hiontakoneen (40 euroa). Ostin maalipesuainetta, maalia, suojamuovia, maalarinteippiä, teloja ja pensseleitä.

20090801_05.jpg