20080907_06.jpg

Näimme kutsun Canicross kisoihin ja tajusimme, että se voisi olla Bichon bravuurilaji. Bicho osaa todistettavasti juosta suoraan eteenpäin lujaa (=ratajuoksut). Mutta koska se ei ole vinttikoira, harrastus jää melko rajalliseksi, muutamaan juoksukertaan vuodessa.

Canicross voisi olla Bichon laji, mutta ensimmäinen ongelma muodostui joukkueen kasaamisesta. Tarvitsemme kolme juoksukuntoista ihmistä, mutta minä en kuulu juoksukuntoisten kategoriaan, eikä miehenikään polvensa takia.

Yael ilmoitti pystyvänsä juoksemaan 2,4 kilometriä. Sitten kysyin pahaa aavistamattomalta kuopukseltani aamutuimaan, pystyykö hän juoksemaan 2,4 kilometriä. "Kyllä", vastasi tuo lapsukainen, joten hänet värvättiin joukkueeseen.

Kolmas jäsen puuttui, joten menestyksellisellä taktiikalla soitin pahaa aavistamattomalle esikoiselleni ja kysyin, jaksaako hän juosta 2,4 kilometriä. "Kyllä" ja vastaukseen sisältyi jopa vauhti, jolla hän juosta suhauttaa tuon matkan.

Joukkue oli siis koossa. Pojat tosin hieman yrittivät perua pyhiä puheitaan, kun tajusivat joutuvansa juoksemaan metsässä koiran kanssa, mutta raitis ilma tekee hyvää kaikille... Saa nähdä, saammeko tiimin timmiin kuntoon ennen kisoja, mutta luottamus on luja. Pari kertaa pitää varmaan treenata tiimin kokoonpanolla yhdessä juoksemista.