Noora oli päättänyt taas livahtaa aidan ali omille teilleen... Yleensä Roosa tai Michael ovat huomanneet karkureissut samantien ja kutsuneet sen takaisin.

Nyt kuitenkin kesti karkureissun huomaaminen sen verran kauan, että Noora oli ehtinyt käppäillä suoraan poliisipartion syliin. Se oli poimittu partioautoon ja viety Viikkiin. Viikki kuitenkin sulki ovensa klo 18, joten emme saaneet sitä enää tänä iltana takaisin kotiin. Juttelin päivystäjän kanssa, mutta ainoa vaihtoehto on hakea Noora huomenna aamulla klo 8.

Kun poikani soitti ja sanoi Nooran kadonneen, olimme alle aikayksikön koko perhe sadevaatteissa autossa matkalle Michaelin luokse Niina mukanamme. Meillä oli tuttavaperhe kylässä, jonka tyylikkäästi heitimme pihalle vauhdilla. Koska kyseessä on vanhat perhetutut, saamme ehkä anteeksi. Olisiko Niina löytänyt Nooran jäljet kaatosateessa? Onneksi jo automatkalla selvisi, että Noora oli noukittu poliisien toimesta talteen.

Huomenna on ohjelmassa kaksi ylimääräistä ohjelmanumeroa. Noora haetaan Viikistä aamulla. Michael & mieheni naputtelevat kanaverkon aidan alaosaan, eivätkä laske vasaraa kädestään, ennenkuin homma on hoidettu.

Noora Noora..., onneksi sillä on Clomicalm-kuuri päällä, päivystäjä sanoi sen olleen ihan rauhallinen, mitä minun on hieman vaikea uskoa, koska se aina ahdistuu suljetussa tilassa.

Toisaalta voin kuvitella sen ilahtuneen poliisien näkemisestä... "Täällä on hieman tylsää, sataa ja turkkikin kastuu ikävästi. Missä se minun uusi kotini olikaan? Mikään paikka ei näytä oikein tutulta. Michael? Roosa? Ketäs tuossa on? Mukavan näköisiä miehiä ja auton ovikin sopivasti raollaan. Kyllä kiitos, viekää minut kotiin, ruokakin kelpaisi, mielellään jotain hyvää kiitos. Alkoikin jo sateessa tarpominen kyllästyttää."

***

25.8.

Vihdoin aamu tuli, olin jo herännyt kolmelta aamun sarastusta odottamaan. Noora läähätti ja huusi meidät nähdessään, vaikka paikan hoitaja vakuutti, että se oli rauhallinen illalla ja aamulla ennenkuin näki meidät. No, en oikein taida uskoa.

Annoimme sille aamun annoksen Clomicalmia autossa ja se rauhoittui kotiin päästessään. Turhan moni jäi sinne kuitenkin omaa omistajaansa odottamaan.

20080825_01.jpg20080825_02.jpg