20090816_26.jpg20090816_27.jpg

Mitä tekemistä mammutilla on tokokisan kanssa? Ei mitään, mutta kun eilen ajoin Tampereelta takaisin kotiin, näin motarilla oudon ilmestyksen, norsu? Se lähestyi vastaantulijoiden kaistalla ja hetkessä se suhahti ohi, turkki tuulessa hulmuten (sillä oli pitkä hulmuava turkki). Yael ehti nähdä sen ja kysyi, miksi et ottanut kuvaa?

Fiksu kysymys, vauhtia reilusti moottoritiellä ja ilmestys oli ohi, ennenkuin ehdin kunnolla tajuta näkemääni. 

Mutta tänään tuo sama mammutti oli meitä vastassa Tampereella liikennevaloissa ja kamerakin käden ulottuvilla. Yael otti ratista kiinni valojen vaihtuessa ja automme lähtiessä liikkeelle. Minä räpsytin kameralla kuvia, painaen varovasti kaasua, jotta en aiheuttaisi liikennetukosta.

Mutta takaisin kisoihin. Joku voisi luulla, että yritän harhauttaa lukijoiden ajatukset pois itse kisoista, mutta pois se minusta.

Yläkuvassa Yael ihmettelee alhaalla näkyvää sateista kenttää ja mietimme, olisiko tuo kyseinen kisakenttä... Kentällä oli siis tarkoitus olla villakoirien tokomestaruuskisa, mutta opasteet olivat hieman heikot ja kenttä oli tieltä katsottuna metsikön / puiston takana, alhaalla kuopassa.

Sade kiihtyi hetki hetkeltä ja ennenkuin kisa alkoi, olimme kuin uitetut koirat. Miksi meillä ei ollut sadeasuja? No... Lähtö oli kovin aikainen ja Espoossa ei satanut.

Minä kisasin Danan kanssa ja kisan voisi tiivistää niin, että Danalla oli hauskaa. Koira joka ei koskaan leiki, ikää 6v., päätti aloittaa leikkimisen tuolla kentällä sateen vihmoessa meitä. Se löysi korvatulpan ja otti sen suuhunsa, heitti korkealle ilmaan ja ... koppi. 

Tuomari vei korvatulpan pois, kun sain koirani luovuttamaan sen, mutta korvatulpan jälkeen kelpasivat kaikki kepakot ja kävyt, joita kentältä löytyi. Luovutin ja keskeytin kisan liikkeestä maahanmenon jälkeen, kun luoksetulossa Dana jarrutti niin, että hiekkaan jäi jarrutusjäljet koirani huomatessa ihka uuden kävyn reitin varrella.

Yaelilla ja Rouskulla meni hieman paremmin ja Yael jatkoi sitkeästi loppuun asti. Liikkeiden välissä Rousku jahtasi häntäänsä hurjana, tuomarin ihmetellessä, onko sillä ongelmia anaalien kanssa. No, Yael ei alkanut tyhjentämään niitä kentällä (anaaleista ei ollut merkkiäkään ennen tai jälkeen kisan). Työvoittona kolmas sija alokasluokassa.

Pisteet (Rousku / Dana)

Luoksepäästävyys 7 (pakitti)/9
Paikalla makaaminen 9/5 (nousi istumaan)
Seuraaminen kytkettynä 7,5/6 (ei suostunut istumaan pysähdyttäessä)
Seuraaminen vapaana 8/8,5
Maahanmeno liikkeestä 0 (katsokaa kuva)/5
Luoksetulo 9/0 (löysi kivoja käpyjä)
Seisominen liikkeestä 8,5/-
Estehyppy 7 (käsi + äänikäsky)/-
Kokonaisvaikutus 8/-

Rousku 147 pistettä (2.palkinto), Danalla 80 (olisi ehkä saanut 3.palkinnon)

20090816_28.jpg20090816_29.jpg