Tämän kesän lomaprojekti on valmis : )

Pisteenä i:n päälle, kaverini luopui kuunliljoistaan, joista sain loistavan rajaviivan pihalle. Kukkalaatikoita jonossa 8 kappaletta, koko 2x1 m eli kuusitoista neliötä (+ruusupenkki)... Kiitos kaikille kavereilleni (joista kaksi joutui luopumaan taloyhtiön remontin vuoksi kasveistaan) ja äidilleni, sain kaikki laatikot täyteen ihania kasveja.

Huomiota herättävin osuus on tietty kuunliljat, niitä on kolmea erilaista. Joukossa on muutama isompi perenna: särkynyt sydän iso tavallinen ja pienempi alba, valtikkanauhuksia, ukonhattuja, jaloritarinkannuksia, ukkolaukka 'Purple Sensation', klematista, lapinnauhus jne. Takakulmaan istutin isabellan syreenin ja keskilaatikkoon keltakuusaman. Laatikoissa on kymmeniä päivänliljoja, keltaliljoja, rusopäivänliljoja ja iriksiä. Liljoja on myös useampi kymmenen, mutta epäilen myyrien syövän ne lounaaksi... Matalampia perennoja on mm. pikkukevätsydäntä, peurankelloa, akileijoja, kalliokieloa, jouluruusu. Maanpeittokasveiksi valitsin peippiä, kevätkaihonkukkaa ja talviota. Kevättä ajatellen istutin kymmeniä narsissin ja ukkolaukan sipuleita. Minulle uusia kokeiluja: palavarakkaus, tarhajuoru, keijuängelmä, lehtosinilatva, varjolilja.

Katsotaan mitkä kasvit selviävät ensi kesään ja mitä joutuu porukasta karsimaan (liikaa leviävät). Tavoitteena olisi helppohoitoinen, vähän vettä vaativa kokonaisuus, joka kukkisi enemmän tai vähemmän läpi kesän.