Ajoimme Espoosta Maksamaalle ja siellä yövyimme saaristotila Varpissa. Paikka oli todella viihtyisä ja uskallan suositella sitä lämpimästi sielläpäin liikkuville. Yövyimme siellä sekä meno-, että paluumatkalla.

Aamulla kiirehdimme lautalle Vaasaan ja "Melkein myöhästyimme, mutta hyvin ehdimme". Minä olin varma, että eksymme, myöhästymme ja lautta lähtee. No, olimme ensimmäisinä paikalla : )

Merellä sää oli aivan ihana. Kävimme kannella ja haistelimme raikasta meri-ilmaa. Jäitä oli jonkin verran, mutta lautta puski niiden läpi varmasti.

Kun pääsimme perille, Sten-Olof ja Gerd hakivat meidät satamasta. Menimme heidän perheystävänsä Erjan luokse kylään ja Erja auttoi meitä kommunikoinnissa, hän on Ruotsin suomalainen. Erjalla on kennel Undimoon ja 14 koiraa: sheltti (1), skotlanninpaimenkoiria (4), mäyräkoiria (2), englannin buldoggi (1), whippettejä (2) ja perhoskoiria (4). Koirat olivat upeita.

Freddy on nyt 8 viikon vanhana 1358 grammaa. Lopulta oli aika lähteä takaisin lautalle ja Freddy pakattiin kassiin. Tosin sieltä se löysi nopeasti tiensä syliin.

Lautalla Yael ja Freddy vetelivät sikeitä, kunnes ruotsalaistädit kaappasivat sen. Mutta niinkuin alakuvasta näkyy, Freddy kipitteli omin jaloin perässämme autolle kun tuli aika lähteä kotiin.

Maisemat saaristossa olivat upeita. Kivet olivat suuria ja niitä oli paljon.

Kotimatkalla Freddy nukkui ja piti omaa kivaa Yaelin kanssa.

Kun lopulta näkyi vihreä kyltti Helsinkiin, se oli tervetullut näky!