mehilainen3.jpgmehilainen2.jpg

Ostin jo vuosi sitten kehärimoja, rautalankaa ja vahalevyjä, jotka sitten lojuivat vuoden päivät portaittemme alla odottamassa inspiraatiota tai vaihtoehtoisesti käsistään kätevää niitä kokoamaan.

Kun ihmettä ei tapahtunut, totesin vanhan totuuden pitävän paikkansa: "Ihmeitä ei tapahdu, niitä tehdään". Niinpä löysin ystävällisen laupiaan samarialaisen (kiitos Heimo), joka lupautui neuvomaan uusavuttomia kehän rakentelijoita.

Osaavan käsissä homma näytti lapsellisen helpolta, mutta kyllä ne kehät saivat muotonsa myös uusavuttomien käsissä. Teimme neljä kehää ihan verryttelymielessä, nyt sitten loput kehärimat odottavat vastaoppinutta kehän tekijää (ja sitä seuraavaa inspiraatiota).

Kehät siis tulevat mehiläispesien laatikoihin, jokaiseen laatikkoon menee kymmenen kehää. Pesässä voi kesän lopulla olla viisi kuusikin laatikkoa. Pesiä minulla on 1-5 eli kehiä tarvitaan 50 - 300, riippuen pesien määrästä ja siitä paljonko mehiläiset keräävät hunajaa. Yksi pesä tuottaa noin 30 kiloa hunajaa, mutta hyvänä kesänä hunajaa voi tulla 80 kiloa pesää kohden.

Mehiläissivuni