Taivaalla tapahtuu - komeetta Lulin on tänään lähinnä Maata, joten sen voi
havaita myös paljain silmin (kiikareita suositellaan), jos taivas vain on kirkas. 

Ursan sivuilta löytyy paikkakuntakohtainen tähtikartta,
jossa voi käydä katsomassa mistä päin taivasta Lulin löytyy (se on nyt
lähellä Saturnusta). Linkki Ursan tähtikarttapaikannukseen löytyy täältä
www.ursa.fi/extra/taivaalla/tahtikartta/

***

Aurinkoa parhaillaan lähestyvä komeetta tulee kirkastumaan himmeästi paljain silmin näkyväksi. Nimikoodia C/2007 N3 (Lulin) kantava komeetta kirkastuu ennusteiden mukaan magnitudin 6 kirkkauteen tammikuun lopussa ja saavuttaa maksimikirkkautensa, noin magnitudin 4,5, helmikuun puolivälissä.

Lulin on hyvin eksentrisellä radalla eli se käy erittäin kaukana Auringosta kauimmaisessa pisteessään. Komeetan aiemmasta vierailusta aurinkokunnan sisäosissa on luultavasti kymmeniä tuhansia vuosia.

Komeetan löysivät Quanzhi Ye ja Chi Sheng Lin heinäkuussa 2007. Nimensä komeetta sai Lin työskentelypaikan, Taiwanissa sijaitsevan Lulinin observatorion mukaan.

Tällä hetkellä komeetan kirkkaus on noin magnitudia 7,5 ja se on matalalla itätaivaalla juuri ennen Auringon nousua. Havaintomahdollisuudet paranevat kevään mittaan. Lähde

***

Blogitekstiä Lulinista "HELMIKUUN 24. päivä on vihreä kaunotar kaikken lähimpänä Maata tällä erää. Silloin se on vain muutaman asteen planeetta Saturnuksesta, joka sijaitsee nyt Leon kiinto- tähtisikermässä.
Planeetta Saturnus taas näkyy paljaalle silmälle  ja komeetta Lulin saattaa silloin näkyä myös. Nasan mielestä jo tässä vaiheessa jokaisen pitäisi olla hereillä katsomassa komeettaa."