20080604_1.jpg

Yael soitti minulle töihin ja kertoi vetäneensä Nooran koneella puliksi. Kiva kiva. Kun koira "vedetään koneella puliksi", yleensä selkä onnistuu hyvin, mutta jalat jäävät täyteen tupsuja, samoin vatsaa on vaikea saada siistiksi. Jaloista tulee helposti myös ns. tikut, sillä villakoirat ovat melko kevytrakenteisia.

Kun tulin kotiin, minua odotti oudon näköinen villakoira, joka kuitenkin totteli nimeä Noora.

Rakkaalla tyttärelläni oli ongelma. Sen jälkeen kun hän oli nykäissyt koirani kaljuksi, hänen ystävänsä soitti ja teki viime hetken oharit peruen tulonsa illan koiratanssiesitykseen. Esityksen piti olla paritanssi (Rousku & mäyräkoira).

Niinpä naftaliinista kaivettiin perheen ainoa koira, joka pystyy lonkalta vetämään koiratanssiesityksen. Ainoa ongelma oli, että ko. koira oli muuten kalju, mutta vatsa ja jalat ihan täynnä tupsuja. Niinpä nostin sen trimmauspöydälle ja siistin sen. Tyttäreni myönsi, että hänestä ei taida tulla trimmaajaa, mutta jos koiralle laittaisi takin, joita meiltä löytyy esitykseen kuin esitykseen, niin yleisö ei varmaan huomaisi mitään...

Tyttäreni lähtiessä Soukkaan koiratanssiesitykseen, trimmasin itse yhden jättisuuren kääpiönartun. Koira oli hieman oudon näköinen tullessaan meille, kuono ihan karvojen peitossa ja turkki kuin pientä rastaa. Ihme kyllä, turkki aukesi melko helposti ja sain laitettua koiran.

Jatkoimme tyttäreni kanssa koiratanssiesityksen ja trimmauksen jälkeen agilitytreeneihin Niinan kanssa. Siellä odotellessani, minulle soitettiin ja meitä pyydettiin koiratanssiesitykseen lauantaina Hyrsylän mutkaan, sillä he olivat jakaneet laajalti mainokset koiratanssiesityksestä, mutta esiintyjä estynyt saapumaan paikalle.

No, meillä on edelleenkin se yksi koira, joka voi esiintyä lonkalta, mutta...se on kalju. Jotta tilanne mukavasti tasapainottuisi, Yael ottaa osaa Danan ja Niinan kanssa match showhun, joka järjestetään samassa paikassa.

Ensimmäisessä kuvassa tarkkasilmäiset voivat nähdä Rouskun istumassa takakontissa, missä se odottelee vuoroaan. Vinkkinä tokoilijoille, tuossa saa ilmaista paikallaan olo harjoittelua (Rousku on siis vapaana, mutta käskyn alla). Mutta koska vain paras sai lähteä mukaan, niin Noora voitti mennen tullen. Lisäksi Nooralla on valmiiksi hiottu yksilöesitys, jonka se osaa silmät ummessa, kuvat esityksestä (huomatkaa hieno kärrynpyörä).

Ne jotka ovat kiinnostuneita kouluttamisesta, niin kannattaa kiinnittää huomioita Yaelin käsiin ja siihen miten Noora keskittyy käsien asentoihin, sillä kädet ohjaavat koiran haluttuun suuntaan aivan kuten agilityssakin. Koira tavallaan oppii viittomakieltä. Tokon haasteena on, että koiran täytyy osata liikkua vain puheen perusteella, onneksi tokossa on hyvin rajallinen määrä liikkeitä.

20080604_3.jpg20080604_4.jpg

20080604_5.jpg20080604_2.jpg

20080604_7.jpg20080604_8.jpg

Tanssiesityksen jälkeen Yael piti tunnin koulutuksen koiratanssista Soukassa ja opetti ryhmälle muutaman koiratanssiliikkeen ja kuinka ne opetetaan koiralle. Ryhmällä oli kaikilla omat koirat mukanaan. Yael kertoi, että kamerat räpsyivät ja ainakin kaksi videokameraa pyöri. Eli nyt on siis puliksi trimmattu koiramme (=mökkilook) ikuistettu taivas tietää minne.

20080704_32.jpg