20090824_07.jpg20090824_08.jpg

Varmuuden varoiksi viritin kanarialinnuille valmiiksi häkkiviritelmän, jonka saa hätätilanteessa jaettua neljään osaan. Helposti kahteen osaan.

Casanova oli uteliain ja pyrähti ensimmäisenä häkin toiseen osaan. Sitten Merlin seurasi perässä. Tytöt tulivat vasta pidemmän harkinnan jälkeen mukaan. Välillä kaikki ovat yhdessä häkissä, välillä parittain eri häkeissä, harvemmin yksin on kukaan missään.

Pojat ovat hieman ottaneet toisistaan mittaa, mutta melko rauhallista on ollut. En ole koskaan ennen nähnyt kun linnut lentävät rinnat vastakkain ilmassa, tavallaan työntäen toisiaan rinnalla. Mutta kun uuteen häkkiin oli totuttu, reviirikahinat laantuivat.

Tytöt nököttävät usein yhdessä, kylki kyljessä, katsellen poikien touhuja. Casanova ja Merlin tutkivat lähes taukoamatta kaikkea. Yksi varma tapa rauhoittua on ryhmäsyöntisessio. Linnut syövät aina yhdessä. Kun yksi aloittaa ruokailun, muut seuraavat perässä.

Nyt linnut osaavat jo lentää sukeltamalla häkistä toiseen. Jos pojat ovat eri häkeissä, Fortuna usein valitsee saman häkin Merlinin kanssa ja Blondi viihtyy Casanovan kaverina. Casanova ja Merlin viettävät paljon aikaa pesässä.

Casanova on alkanut kantamaan sinne pesätarpeita. Se pitää höyhentä suussaan, menee tyttöjen eteen ja heittää höyhenen ilmaan. Katselemme Fortunan ja Blondin kanssa yhdessä, kun höyhen leijuu maahan hitaasti.

Löysin Merlinin kasvattajan ja juttelin hänen kanssaan. Merlinin isä ja äiti ovat siis venäläisiä kanarialintuja, vihreitä molemmat.

Alla linkkejä:
Kanarialinnun historia
Kanarialinnun perintötekijät
Canary care
Kokemuksia kanarialintuparvista
Russian singing canary
Russian canaries in USA
Oma linkkini kanarialinnuista
Ääninäytteitä

20090824_09.jpg20090824_10.jpg